Mίλντρεντ Zαχαρίας: Η γύναικα που ίδρυσε την Ένωση Γυναικών Γκολφ το 1949
Μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες της Αμερικής, η Mίλντρεντ Έλλα "Babe" Ντίντρικσον Zαχαρίας ήταν χρυσή Ολυμπιονίκης, έσπασε τα παγκόσμια ρεκόρ σε πολλά αθλήματα και ίδρυσε την Ένωση Γυναικών του Γκολφ.
Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1911 στο Πορτ Άρθουρ του Τέξας και ήταν το έκτο από τα επτά παιδιά των Νορβηγών μεταναστών Hannah Marie και Ole. Η μητέρα της ασχολούνταν με το πλυντήριο, ενώ ο πατέρας της εργαζόταν ως ναυτικός και κατασκευαστής επίπλων. Το 1915 η οικογένειά της μετακόμισε στο Beaumont και η Ζαχαρία ξεκίνησε την ερασιτεχνική αθλητική της καριέρα παίζοντας μπέιζμπολ στη γειτονιά. Τα συχνά της homeruns της χάρισαν το παρατσούκλι "Babe" από τον θρύλο του μπέιζμπολ Babe Ruth. Αρίστευε σε κάθε άθλημα που δοκίμαζε, ιδίως στο μπάσκετ. Ενώ εργαζόταν στην Employers Casualty Company στο Ντάλας, έπαιζε στην ομάδα μπάσκετ της εταιρείας, τους Golden Cyclones, από το 1929 έως το 1932.
Black Friday προσφορά χωρίς κατάθεση στη Novibet!
Αφού διάβασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1928, ορκίστηκε ότι μια μέρα θα αγωνιζόταν στον ολυμπιακό στίβο. Προπονούνταν καθημερινά με την αδελφή της, πηδώντας φράχτες στη γειτονιά. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών δοκιμασιών, κατάφερε να πάρει μέρος σε πέντε αγωνίσματα, αλλά οι γυναίκες επιτρεπόταν να συμμετάσχουν μόνο σε τρία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 στο Λος Άντζελες, η 21χρονη Ζαχαρία έλαβε χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 143 πόδια. Την επόμενη μέρα σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ (καταρρίπτοντας το δικό της) στα 11,7 δευτερόλεπτα στα 80 μέτρα με εμπόδια, κερδίζοντας άλλο ένα χρυσό μετάλλιο. Μετά από μια πολυσυζητημένη ισοπαλία για την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος (στα 5,5 μέτρα), οι κριτές απέκλεισαν την τεχνική που χρησιμοποίησε και της έδωσαν το ασημένιο μετάλλιο.
Παρά τα ρεκόρ αυτά, η Ζαχαρία είναι περισσότερο γνωστή για τα επιτεύγματά της στο γκολφ, κερδίζοντας 82 τουρνουά σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Ξεκίνησε να ασχολείται με το γκολφ το 1933, αν και αρχικά αντιμετώπισε διακρίσεις και αντιστάσεις ως γυναίκα. Αυτό άλλαξε καθώς ξεκίνησε το σερί νικών της. Θεωρήθηκε επαγγελματίας λόγω των διαφημιστικών της εγκρίσεων.
Στο Los Angeles Open του 1938, γνώρισε τον George Zaharias, έναν παλαιστή και ηθοποιό μερικής απασχόλησης από το Κολοράντο. Παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1938 και ο Zaharias έγινε μάνατζερ της συζύγου του. Ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Αυστραλία μήνες μετά το γάμο τους, της κανόνισε μια έκθεση γκολφ.
Το 1943 η Didrikson απέκτησε ερασιτεχνική ιδιότητα ως παίκτρια του γκολφ, γεγονός που της επέτρεψε να παίζει σε ένα ευρύτερο φάσμα τουρνουά. Μεταξύ 1943 και 1947 (όταν έγινε ξανά επαγγελματίας), κέρδισε 17 συνεχόμενα ερασιτεχνικά τουρνουά. Έγινε επίσης η πρώτη Αμερικανίδα που κέρδισε το Βρετανικό Τουρνουά Γυναικών Ερασιτεχνών Γκολφ. Το 1947, κέρδισε δεκαεπτά χρυσά πρωταθλήματα. Υπήρχαν περιορισμένες επιλογές για τις γυναίκες αθλήτριες του γκολφ τη δεκαετία του 1940, οπότε η Ζαχαρία ενώθηκε με την αθλήτρια του γκολφ Πάτι Μπεργκ για να συνιδρύσουν την Ένωση Επαγγελματιών Γυναικών Γκολφ (LPGA) το 1949. Η Μπεργκ ήταν πρόεδρος την πρώτη χρονιά, μετά την οποία η Ντίντριξον κατείχε τη θέση για το υπόλοιπο της ζωής της. Το 1950 το Associated Press ψήφισε την Μπέιμπ Ντίντρικσον γυναίκα αθλήτρια του μισού αιώνα. Στα τελευταία της χρόνια ως επαγγελματίας αθλήτρια, η Ζαχαρία φέρεται να κέρδιζε 100.000 δολάρια ετησίως από τουρνουά και χορηγίες (ίσο με 1 εκατομμύριο δολάρια σε σημερινά δολάρια).
Το 1953 η Didrikson διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που περιελάμβανε και κολοστομία. Πάντα ανθεκτική, συμμετείχε σε τουρνουά γκολφ μόλις τρεις μήνες μετά την επέμβαση και επέστρεψε στις νίκες ένα μήνα μετά, συμπεριλαμβανομένου του U.S. Women's Open στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης. Τρία χρόνια μετά τη διάγνωσή της, η Ζαχαρία υπέκυψε στον καρκίνο.