Skip to main content

ΕΠΟ προς Ολυμπιακό: «Οι ξένοι διαιτητές ορίζονται από τις ομοσπονδίες των χωρών στις οποίες υποβάλλεται το αίτημα»

share:

Η ΕΠΟ απάντησε στον Ολυμπιακό για το θέμα του Ιταλού διαιτητή και του συμπατριώτη του VAR που έχει οριστεί για το κυριακάτικο ντέρμπι των Ερυθρόλευκων με τον Παναθηναϊκού.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για το θέμα του διαιτητή, η ΕΠΟ έβγαλε σχετική ανακοίνωση- απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ΕΠΟ ανέφερε τον τρόπο που γίνεται η επιλογή των ξένων διαιτητών και ξεκαθάρισε πως τα ονόματα επιλέγονται από τις χώρες από όπου έχει γίνει το αίτημα για διαιτητή. Τέλος τόνισε πως η ΚΕΔ ορίζει μόνο τους Έλληνες διαιτητές και όχι τους ξένους.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε σχέση με δημοσιεύματα και αναφορές για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική της Super League 1, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σημειώνονται τα εξής.

• Η ΚΕΔ/ΕΠΟ προβαίνει στον ορισμό μόνο των Ελλήνων διαιτητών και όχι των ξένων.

• Οι ομοσπονδίες των χωρών, στις οποίες υποβάλλεται το αίτημα της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ορίζουν τη διαιτητική ομάδα για κάθε αγωνιστική.

• Στην περίπτωση που είναι αδύνατη η εύρεση διαιτητή elite ή Α’ κατηγορίας, μπορεί να οριστεί ακόμη και διαιτητής UEFA Β’ κατηγορίας, όπως και ο πρόεδρος της SL1 κ. Ευάγγελος Μαρινάκης με την από 29/8/2023 επιστολή του αναφέρει ρητά: «… μπορείτε να επεξεργαστείτε και άμεσα θα πρέπει να διασφαλίσετε: Την παρουσία Διαιτητών της κατηγορίας 2 UEFA που είναι καλοί διαιτητές από τα πλέον σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θέλουν να προοδεύσουν σε διεθνές περιβάλλον».

• Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μόνη ομοσπονδία που ανταποκρίθηκε ήταν η Ιταλική, η οποία απέστειλε τα ονόματα διαιτητών που εμείς γνωστοποιήσαμε. Άλλωστε η ίδια ομοσπονδία για το πρόσφατο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ όρισε διαιτητή UEFA Β’ κατηγορίας.

• Όλη η διαδικασία ορισμού αρχιδιαιτητή, ορισμού μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ και ορισμού διαιτητών είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς της FIFA, της UEFA, τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ποιος ακριβώς είναι «ο θεσμός» που υφίσταται καθημερινά εξευτελισμό;


Προτεινόμενα Άρθρα

Crypto
Η πρωτοβουλία της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ αποσκοπεί στον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών πληρωμών με την ευέλικτη, επικεντρωμένη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη προσέγγισή της.
Crypto
Εξετάζουμε τους διάφορους τύπους πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων, συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά τους και παρέχουμε βασικές τεχνικές λεπτομέρειες για να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια συνειδητή επιλογή, με έμφαση στην ασφάλ...
Gossip
Η 31χρονη ιταλίδα τηλεπαρουσιάστρια, Giulia Diletta Leotta Κατάνια της Σικελίας είναι παντρεμένη με τον τερματοφύλακα της Newcastle, Loris Karius.
Fitness
Το θέμα της ψυχικής υγείας έχει, ευτυχώς, κερδίσει περισσότερη προσοχή τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, παρότι η κοινωνία γίνεται πιο συνειδητοποιημένη, πολλοί άνδρες συνεχίζουν να αποφεύγουν τη συζήτηση για τα ψυχικά του...
EuroLeague
Σύμφωνα με αναφορές από το Ισραήλ, ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σκέφτονται να φιλοξενήσουν τους αγώνες τους εκτός της χώρας τους λόγω της κρίσης με την Παλαιστίνη, εξετάζοντας πόλεις όπως η Αθήνα, η Λευκωσία...
Στοίχημα
Η δεύτερη αγωνιστική της διαβολοβδομάδας αρχίζει με πολύ δυνατά παιχνίδια στην Euroleague.

Surfbet @ TikTok

Σχετικά Άρθρα


από: Διαιτησία

Match of the Day
Cincinnati
vs
Charlotte

Newsfeed