Σαν σήμερα 11 Ιανουαρίου, στον αθλητισμό ανά τον κόσμο
Τα αθλητικά γεγονότα που σημάδεψαν την 11η Ιανουαρίου ανα τον κόσμο.
2011: Ο Milan Ercegan, πρόεδρος για 30 χρόνια (1972-2002) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) και επίτιμος πρόεδρός της, πεθαίνει σε ηλικία 95 ετών.
2008: Ο Νεοζηλανδός ορειβάτης και εξερευνητής Sir Edmund Percival Hillary πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών. Στις 29/5/1953, σε ηλικία 33 ετών, μαζί με τον Tenzing Norgay από το Νεπάλ, ήταν οι πρώτοι ορειβάτες που έφτασαν στην κορυφή του Έβερεστ, μέλη της ένατης Βρεταννικής αποστολής στο Έβερεστ με αρχηγό τον John Hunt.
Fonbet: Μεγάλη Προσφορά που δεν παίζεται
2005: Πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, μετά από σύγκρουση στην 11η διαδρομή του Ράλλυ του Ντακάρ ο Ιταλός οδηγός μοτοσικλέτας Φαμπρίτσιο Μεόνι, σε ηλικία 48 ετών, που είχε νικήσει στον συγκεκριμένο αγώνα το 2001 και το 2002. Ο αγώνας δεν συνεχίζεται προς τιμή του.
1999: Ο Ολλανδός Johan Cruijff ανακηρύσσεται ο καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα ύστερα από ψηφοφορία των δημοσιογράφων του International Federation of Football History & Statistics. Δεύτερος ανακηρύσσεται ο Franz Beckenbauer και τρίτος ο Alfredo di Stefano.
1997: Ο ρέκορντμαν 48 φορές αρχηγός της Eθνικής Σκωτίας George Young πεθαίνει σε ηλικία 74 ετών.
1982: Ο Steve Davis γράφει ιστορία όταν κάνει το πρώτο μεγαλύτερο σερί (147) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής κάλυψης snooker.
1963: Πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια, μετά από μεγάλη παραμονή σε νοσοκομείο, ο Γιώργος Φωτεινός, πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας (2 συμμετοχές) σε ηλικία 27 ετών.
1960: Ο Lamar Clarke δημιουργεί ρεκόρ στο επαγγελματικό μποξ με 44 συνεχόμενα νοκ άουτ.
1958: Ο Γεώργιος Βήχος, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην σκοποβολή με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και του 1948, αναλαμβάνει ως πρώτος Γενικός Γραμματέας Εξωσχολικού Αθλητισμού. Στα επόμενα η ΓΓΕΑ θα μετονομαστεί σε ΓΓΑ.
1947: Ψηφίζονται νέοι κανόνες για το NFL. Οι αλλαγές μειώνονται σε όχι περισσότερες από τρεις την κάθε φορά.
1941: Ο Γερμανός παίκτης του σκάκι και φιλόσοφος Εμάνουελ Λάσκερ (Emmanuel Lasker) πεθαίνει σε ηλικία 73 ετών. Το 1894 έγινε ο δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι όταν κέρδισε τον Βίλχελμ Στάινιτζ (Wilhelm Steinitz) και κράτησε τον τίτλο για 27 χρόνια, στην μακροβιότερη κατοχή τίτλου, μέχρι το 1921, όταν τον έχασε από τον Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα (Jose Raul Capablanca). Ο Λάσκερ ήταν επίσης ταλαντούχος μαθηματικός και η διατριβή του διδακτορικού του θεωρείται η βάση για την μοντέρνα άλγεβρα. Ήταν εξαιρετικός παίκτης του μπριτζ και έγραψε γι’ αυτό καθώς και για άλλα παιγνίδια, όπως το Lasca, που ήταν δική του επινόηση, και το Go.
1897: Ημέρα Σάββατο, συναθροίζονται στον Πανελλήνιο ΓΣ 28 σωματεία και την επόμενη στον Παρνασσό ΦΣ συνέρχεται επίσημα το συνέδριο και λαμβάνεται η απόφαση της ίδρυσης του ΣΕΑΓΣ, μετέπειτα ΣΕΓΑΣ. Την ίδια μέρα ψηφίζεται το καταστατικό της αρχαιότερης ομοσπονδίας. Αρχικά ο ΣΕΓΑΣ απετέλεσε ένα είδος μίνι Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπου υπάγονταν πολλά αθλήματα κυρίως ατομικά και στη συνέχεια ομαδικά, όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ. Σταδιακά όμως άρχισαν, κυρίως για λόγους λειτουργικούς, να αποχωρούν και να δημιουργούν ανεξάρτητες ομοσπονδίες.
1569: Η πρώτη καταγεγραμμένη λοτταρία γίνεται στον Καθεδρικό Ναό του St Paul στην Αγγλία.