Skip to main content

Τι θα σήμαιναν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς αλγόριθμο, για τη μόδα;

share:

Ο Shou Zi Chew, διευθύνων σύμβουλος του TikTok, κλήθηκε φέτος στο Κογκρέσο για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ο αλγόριθμός της να διαδίδει επιζήμια μηνύματα.

Η διάψευση του Chew ήταν ότι το TikTok διαθέτει ένα εργατικό δυναμικό 40.000 συντονιστών για να ελέγχει για επιβλαβές περιεχόμενο, σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο για τον εντοπισμό αμφιλεγόμενου υλικού. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα προσλάβει τρίτους για να ελέγξουν τους αλγορίθμους της. Ωστόσο, η πολιτεία της Μοντάνα έχει απαγορεύσει το TikTok από όλες τις προσωπικές συσκευές με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024. Υπάρχει επίσης έντονη αντίδραση από το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά των επιβαλλόμενων αλγορίθμων.
 
Οι χρήστες του Instagram αντέδρασαν πέρυσι όταν η εφαρμογή προσπάθησε να μιμηθεί τον αλγόριθμο του TikTok. Η τάση #TikTokMadeMeBuyIt, η οποία φέρεται να προωθεί τον υπερβολικό καταναλωτισμό μεταξύ των χρηστών του TikTok, έχει αποτελέσει αιτία για παράπονα από ορισμένους από τους δημιουργούς του. Με τα εμπορικά σήματα να έχουν μάθει να προσαρμόζονται στον αλγόριθμο και να επιδιώκουν το virality, η συνεπαγόμενη μείωση της δημιουργικότητας έχει προκαλέσει ευρεία ανία.
 
Η Lydia Pang, συνιδρύτρια του στούντιο δημιουργικής στρατηγικής Mørning, επισημαίνει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεράστιες δυνατότητες για δημιουργικότητα, ενώ συχνά τα brands αντιγράφουν την κουλτούρα. Η Narbutaite συμφωνεί, προειδοποιώντας να μην γίνει κανείς σαν το TikTok, ένας υποτιμητικός όρος που υποδηλώνει έλλειψη πρωτοτυπίας και υπονομεύει την αξιοπιστία του brand.
 
Μια λύση, προτείνει, είναι η εστίαση στην ποιότητα του βίντεο και στο μήνυμα που προβάλλεται στο κοινό. Η virality δεν οδηγεί απαραίτητα σε ένα κοινό που αγοράζει και ασχολείται συνεχώς, επισημαίνει ο Chris Gove, ιδρυτής της εταιρείας ανδρικής ένδυσης Percival. Τα brands που θα μεταβούν μακριά από τις αλγοριθμικές ροές θα χρειαστούν αλλαγή στρατηγικής. Ο McDonnell προτείνει ότι η αυθεντικότητα, η συνδημιουργία και η κατανόηση της θέσης του κοινού του brand είναι το κλειδί.

Προτεινόμενα Άρθρα

Bόλεϊ
Πάνω από 90.000 θεατές συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τους Nebraska Huskers να νικούν την Omaha σε αγώνα κολεγιακού βόλεϊ στις ΗΠΑ, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη προσέλευση κόσμου.
Εθνική Ελλάδος
Ο Κώστας Φορτούνης με ανάρτηση του στο Instagram γνωστοποίησε την απόφαση του να αποσυρθεί από το εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Betting School
Για τους begginers του στοιχήματος αλλά και για τους πιο έμπειρους "Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως” - Repetitio est mater studiorum - μιλάμε και λατινικά εδώ, πάμε να δούμε το cash out.
Crypto
Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής (μάγος δηλαδή) Ροναλντίνιο Γκαούτσο διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι συμμετείχε σε απάτη κρυπτονομισμάτων με το όνομά του.
Fitness
Το Cable Hammer Curl είναι μια αποτελεσματική άσκηση για το άνω μέρος του σώματος για όσους στοχεύουν να αποκτήσουν δύναμη και μάζα στους δικέφαλους και τους βραχίονες. Αυτή η άσκηση, η οποία απαιτεί τη χρήση ενός μηχ...
Movies
Τόσο η "Barbie" της Warner Bros όσο και το "Gran Turismo" της Sony ανακηρύσσονται νικητές του box office.

Surfbet @ TikTok

Σχετικά Άρθρα


από: Fashion

Match of the Day
Progreso
vs
Peñarol

Newsfeed