Skip to main content

Πως γίνεται και ξοδεύει τόσα η Chelsea σε μεταγραφές?

share:

Μετά τις δαπάνες ύψους 601,7 εκατ. λιρών την περασμένη σεζόν και επιπλέον 345,9 εκατ. λιρών για νέες μεταγραφές φέτος το καλοκαίρι, πολλοί αναρωτιούνται πώς η Τσέλσι παραμένει εντός των κανόνων του Financial Fair Play.

Ο σύλλογος έσπασε πρόσφατα το βρετανικό ρεκόρ μεταγραφών για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες

με τη μεταγραφή του Moises Caicedo ύψους 115 εκατ. λιρών. Αυτό ώθησε τις δαπάνες του συλλόγου υπό τον συνιδιοκτήτη Τοντ Μπόουλι σε σχεδόν 900 εκατ. λίρες, αριθμός που αυξήθηκε μετά την επιβεβαίωση της μετακίνησης του Ρομέο Λάβια ύψους 58 εκατ. λιρών.

Με την πιθανότητα και άλλων αποκτήσεων πριν κλείσει το καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο, το Sky Sports News συμβουλεύτηκε τον ειδικό στα οικονομικά του ποδοσφαίρου Kieran Maguire για να διευκρινίσει πώς ο σύλλογος της Premier League φαίνεται να τηρεί τους οικονομικούς κανονισμούς.
 
Η Τσέλσι έχει επιλέξει να κατανέμει το κόστος των παικτών υπογράφοντάς τους με μακροχρόνια συμβόλαια, μια διαδικασία γνωστή ως απόσβεση, η οποία μειώνει το ετήσιο κόστος κατανέμοντας το κόστος των μεταγραφών σε μια εκτεταμένη περίοδο. Παίκτες όπως ο Ρομέο Λάβια, ο οποίος υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με την Τσέλσι, αποτελούν παράδειγμα αυτής της στρατηγικής.
 
Ωστόσο, το σχέδιο αυτό δεν στερείται πιθανών παγίδων: διασφαλίζει τον σύλλογο από άλλες ομάδες που προσπαθούν να αποσπάσουν τους επιτυχημένους παίκτες του, αλλά δεσμεύει επίσης τον σύλλογο να πληρώνει υψηλούς μισθούς για αρκετά χρόνια, γεγονός που ενδεχομένως να συμπαρασύρει τον σύλλογο εάν ο παίκτης δεν αποδώσει.
 
Όσον αφορά το μέλλον, παρά τους νέους κανόνες της UEFA για τα οικονομικά και τη βιωσιμότητα που επιτρέπουν μόνο ένα συγκεκριμένο ποσοστό των εσόδων σας να δαπανάται για μισθούς, αμοιβές ατζέντηδων και το καθαρό κόστος μεταγραφών, η στρατηγική δαπανών της Τσέλσι μπορεί να εξακολουθεί να είναι βιώσιμη λόγω του μέγιστου μεγέθους της ομάδας των 25 παικτών που επιβάλλουν τόσο η Premier League όσο και η UEFA.
 
Η μη πρόκριση στο Champions League αυτή τη σεζόν θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές δαπάνες της Τσέλσι. Η κατάκτηση του Champions League το 2021 απέφερε περίπου 120 εκατ. ευρώ (106 εκατ. λίρες) σε χρηματικά έπαθλα. Η έλλειψη πρόκρισης θα μπορούσε να περιορίσει τις δαπάνες της στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.
 
Παρά τις εκπλήξεις που προέκυψαν από τις δαπάνες από την έναρξη της θητείας του Boehly, η Τσέλσι βρήκε ένα παραθυράκι δίνοντας στους παίκτες μεγαλύτερα συμβόλαια, μια μέθοδος που δεν θα είναι πλέον βιώσιμη καθώς η UEFA κινείται για να κλείσει αυτό το κενό, περιορίζοντας τα μεταγραφικά ποσά που κατανέμονται σε μια πενταετία. Ωστόσο, η Τσέλσι δεν θα επηρεαστεί αναδρομικά από τις αλλαγές.
 
Ανεξάρτητα από την πρόσφατη απόφαση της UEFA, τα μακροχρόνια συμβόλαια μπορεί να παραμείνουν λόγω της ικανότητάς τους να διασφαλίζουν τις επενδύσεις των συλλόγων. Αντίθετα, ο κίνδυνος παραμένει αν ένας παίκτης υπολείπεται των προσδοκιών- θα μπορούσε να παραμείνει στο ρόστερ με σημαντικές αποδοχές για τη διάρκεια του συμβολαίου του.
 
Ενώ είχε σημαντικές δαπάνες την περασμένη σεζόν, η Τσέλσι τις αντιστάθμισε επίσης με σημαντικές αποδόσεις από πωλήσεις παικτών, οι οποίες περιόρισαν το μισθολογικό κόστος και απέφεραν πάνω από 200 εκατ. λίρες. Κατά συνέπεια, το ετήσιο κόστος του συλλόγου ανέρχεται σε 75 εκατ. λίρες. Το Sky Sports θα ενημερώνει τους οπαδούς του για όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Προτεινόμενα Άρθρα

Surfbet @ TikTok

Σχετικά Άρθρα


από: Premier League

Match of the Day
Progreso
vs
Peñarol

Newsfeed