Skip to main content

Οι 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών

14:44 | 12/09/2023
Surfbet team
share:

Η επιστημονική φαντασία είναι ένα σταθερά δημοφιλές είδος ταινιών μεταξύ των τηλεθεατών εδώ και χρόνια. Το κοινό έλκεται πάντα από σειρές γεμάτες με ευρηματικούς κόσμους που κατοικούνται από ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πρωτοποριακές ιδέες.

Ο κατάλογος IMDb με τις 250 τηλεοπτικές σειρές με την υψηλότερη βαθμολογία περιλαμβάνει πολυάριθμες σειρές επιστημονικής φαντασίας που έχουν γοητεύσει το κοινό παγκοσμίως. Αυτές οι εκπομπές, όπως η σειρά κινουμένων σχεδίων Arcane ή η μακροχρόνια σειρά ζωντανής δράσης Black Mirror, αποτελούν παράδειγμα της ικανότητας του μέσου της τηλεόρασης για επιστημονική φαντασία.
 
Για παράδειγμα, το Black Mirror, το οποίο ξεκίνησε το 2011, έχει βαθμολογία IMDb 8,7/10. Αυτή η ανθολογική σειρά, που αγαπήθηκε πολύ από τους θαυμαστές, δημιουργεί ένα φουτουριστικό σύμπαν που απεικονίζει τη σύγκρουση των πιο καινοτόμων και των πιο σκοτεινών τάσεων της ανθρωπότητας. Χάρη στις έξυπνες ανατροπές της, πολλοί χρήστες έχουν παρακολουθήσει το Black Mirror, επαινώντας συχνά τη μοναδική του προσέγγιση σε διάφορα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.
 
Το The Last of Us, με βαθμολογία 8,8/10 στο IMDb είχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιλοτικά sci-fi στην ιστορία της τηλεόρασης, σύμφωνα με τους θαυμαστές. Αφηγείται την ιστορία ενός σκληροτράχηλου επιζώντα που συνοδεύει ένα κορίτσι σε μια μετα-αποκαλυπτική Αμερική, με την ελπίδα ότι αυτή είναι το κλειδί για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Με βάση τα σχόλια στο IMDb, η σειρά φαίνεται να έχει ξεπεράσει την κατάρα που μαστίζει εδώ και καιρό τις προσαρμογές βιντεοπαιχνιδιών. Έχει αναγνωριστεί όχι μόνο για το συναρπαστικό δράμα της, αλλά και για τη συναρπαστική εξερεύνηση των τροπών επιστημονικής φαντασίας με ζόμπι.
 
Μια άλλη κορυφαία ταινία είναι το Dragon Ball Z, μια εμβληματική σειρά anime που συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τις πολεμικές τέχνες και τη φαντασία. Αυτή η γεμάτη δράση σειρά, η οποία επίσης βαθμολογείται με 8,8/10 στο IMDb, υπήρξε μια από τις πιο επιδραστικές σειρές κινουμένων σχεδίων μέχρι σήμερα.
 
Πριν από το αμφιλεγόμενο live-action remake του από το Netflix, το πρωτότυπο Cowboy Bebop, που αναγνωρίστηκε ως ορόσημο στην ιστορία των anime, καθήλωσε το κοινό με βαθμολογία 8,9/10 στο IMDb. Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες ενός χαλαρού κυνηγού επικηρυγμένων και της ομάδας του.
 
Παρόλο που είναι γνωστό ότι ακυρώθηκε πρόωρα, το Firefly με βαθμολογία 9,0/10 στο IMDb, αξίζει να το παρακολουθήσετε. Η σειρά συνδυάζει στοιχεία από τα είδη γουέστερν και επιστημονικής φαντασίας, με επίκεντρο ένα επαναστατικό πλήρωμα πάνω σε ένα μικρό διαστημόπλοιο.
 
Η σειρά Arcane, επίσης με βαθμολογία 9,0/10 από το IMDb, βασίζεται στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι League of Legends. Η σειρά εμφανίζει την έντονη αντίθεση μεταξύ του ουτοπικού Piltover και του καταπιεσμένου Zaun.
 
Σύμφωνα με πολλούς, η σειρά Batman: The Animated Series είναι η καλύτερη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων με υπερήρωες όλων των εποχών. Η σειρά απεικονίζει τον Μπάτμαν να καταπολεμά το έγκλημα στην πόλη Γκόθαμ με την περιστασιακή βοήθεια των συμμάχων του. Έχει βαθμολογία 9,0/10 στο IMDb.
 
Η Ζώνη του Λυκόφωτος, μια καινοτόμος ανθολογική σειρά επιστημονικής φαντασίας και τρόμου της εποχής της, συνεχίζει να ψυχαγωγεί με τη βαθμολογία 9,1/10 στο IMDb. Fullmetal Alchemist: Brotherhood, με την ίδια βαθμολογία, ακολουθεί το ταξίδι δύο αδελφών που αναζητούν τη Φιλοσοφική Λίθο.
 
Το Rick & Morty, μια άλλη σειρά με βαθμολογία 9,1/10, αφηγείται τις διαστατικές περιπέτειες ενός σούπερ επιστήμονα και του εγγονού του. Αυτή η κωμωδία επιστημονικής φαντασίας κινουμένων σχεδίων με το μοναδικό της χιούμορ έχει επίσης χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών.

Προτεινόμενα Άρθρα

Surfbet @ TikTok

Σχετικά Άρθρα


από: Movies

Match of the Day
DC United
vs
Chicago Fire

Newsfeed