Skip to main content

Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς επηρεάζει τους επενδυτές του Bitcoin

16:40 | 11/10/2023
Cryptokratis
share:

Η τιμή του Bitcoin κατέρρευσε στις 9 Οκτωβρίου μετά την είδηση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Βασικά συμπεράσματα:

  • Η τιμή του Bitcoin κατέρρευσε στις 9 Οκτωβρίου μετά την είδηση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
  • Ο πόλεμος θα μπορούσε να απομακρύνει τους επενδυτές από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου.
  • Ωστόσο, η τιμή του BTC μπορεί να είναι ασφαλής εάν η αψιμαχία δεν μετατραπεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η τιμή του Bitcoin (BTC) αντέδρασε πτωτικά στο πρόσφατο ξέσπασμα βίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με την τιμή του BTC να πέφτει κατά 2,5% και να φτάνει σε χαμηλό ημέρας κοντά στα 27.280 δολάρια στις 9 Οκτωβρίου.

Οι ταύροι ανέκτησαν κάποια από τα χαμένα κέρδη της ημέρας, αλλά η πτωτική πίεση κατά της τιμής τou BTC συνεχίζεται. Ο αντίκτυπος της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς ήταν σημαντικά μικρότερος από ό,τι όταν ξέσπασε ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια πριν ανακάμψουν την ίδια ημέρα.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο S&P 500 έκλεισε τις συναλλαγές με κέρδη 0,63%, ένας ασήμαντος αριθμός αλλά δείκτης θετικών επενδυτικών διαθέσεων. Τα παράγωγα του χρυσού έκλεισαν επίσης στις 9 Οκτωβρίου με κέρδη σχεδόν 1,6%.

Ωστόσο, η πρόσφατη βία μπορεί να μην είναι ένας πτωτικός αντίθετος άνεμος για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως το Bitcoin. Σε άρθρο της Wall Street Journal, ο James Mackintosh έγραψε ότι οι συνθήκες της αγοράς θα μπορούσαν να κλιμακωθούν εάν "το Ιράν και το Ισραήλ οδηγηθούν σε άμεση σύγκρουση".

Επίδραση του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στο Bitcoin

Εάν το Ιράν και το Ισραήλ κηρύξουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, οι παγκόσμιες αγορές πιθανότατα θα δουν μια πτωτική αντίδραση από τους επενδυτές. Οι συμμετέχοντες στην αγορά προτιμούν γενικά ασφαλέστερους επενδυτικούς τρόπους έναντι των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου σε αναταραχή.

Ωστόσο, το κανάλι ανάλυσης κρυπτονομισμάτων στο YouTube "CryptosRUs" σημείωσε ότι βραχυπρόθεσμα, οι τιμές του BTC ενδέχεται να μην αντιμετωπίσουν σοβαρές αντιδράσεις από τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Σε ένα βίντεο, ο αναλυτής σημείωσε ότι το επερχόμενο συμβάν του μισού θα προσθέσει πιθανότατα τα ανοδικά ερεθίσματα για το κουπόνι, δεδομένου ότι η τιμή τou BTC έχει σημειώσει αξιοσημείωτα καλές επιδόσεις μετά από κάθε halving. Η τιμή της BTC έχει φτάσει σε ένα νέο ATH (All Time High) πολλαπλάσιο από το προηγούμενο ATH της μετά από κάθε halving.

 

BTC price action before and after each halving.Δράση των τιμών του BTC πριν και μετά από κάθε halving. Πηγή: Tradingview.com

 

Για παράδειγμα, το ATH της τιμής του BTC μετά το δεύτερο halving, 19.785 δολάρια, ήταν σχεδόν 1.500% περισσότερο από το ATH του μετά το πρώτο event halving. Ωστόσο, το CryptosRUs προειδοποίησε ότι το Bitcoin ενδέχεται να μην αποτυπώσει ένα τέτοιο ανοδικό ράλι μετά το halving του το 2024 λόγω των μακροοικονομικών ανέμων.

Ωστόσο, είναι πιθανό οι επενδυτές να στραφούν στο Bitcoin εάν οι ΗΠΑ αναγκαστούν να εισέλθουν στον πόλεμο για να υποστηρίξουν τον σύμμαχό τους, το Ισραήλ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήδη παραπαίει κάτω από το τεράστιο χρέος και μια πολεμική προσπάθεια θα οδηγούσε πιθανότατα σε ένα σπιράλ πληθωρισμού, αυξήσεων των επιτοκίων, χρεοκοπιών τραπεζών κ.λπ. παρόμοια με το πώς ξεκίνησαν οι αγορές το 2023.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι εβδομάδων του 2023, η τιμή του BTC σημείωσε ράλι κατά 53% και ξεπέρασε τα 25.000 δολάρια πριν διορθώσει, βασιζόμενη στην FUD (Φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία) που δημιουργήθηκε από τις χρεοκοπίες των τραπεζών και τους φόβους ύφεσης. Εάν υπάρξει παρατεταμένος πόλεμος, το Bitcoin μπορεί να δει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς οι επενδυτές κινούνται για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Επιπλέον, η CryptosRUs σημείωσε ότι η τιμή του BTC είχε σχηματίσει ένα φράκταλ παρόμοιο με τα δύο τελευταία μισά του. Ωστόσο, ο αναλυτής σημείωσε ότι:

Δεν επαναλαμβάνεται πάντα [η δράση των τιμών του BTC], αλλά τείνει να σχηματίζει αλληλουχία, και αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Το Bitcoin ξεπερνά άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων το 2023

Η CryptosRUs σημείωσε ότι το Bitcoin ήταν η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2023 σε σύγκριση με τους χρηματιστηριακούς δείκτες, τις μετοχές, τα εταιρικά ομόλογα και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Η NYDIG δήλωσε ότι η τιμή του Bitcoin επέστρεψε πάνω από 63% κέρδη YTD, ξεπερνώντας το χαρτοφυλάκιο US Large Cap Growth, το οποίο ήρθε δεύτερο με κέρδη 28%. Επιπλέον, η απόδοση της τιμής του BTC YTD έρχεται μετά από μια ιδιαίτερα θλιβερή επίδοση το 3ο τρίμηνο του 2023, ένα ιστορικά πτωτικό τρίμηνο για το token.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao σχολίασε επίσης το επερχόμενο συμβάν μισοποίησης του Bitcoin, δηλώνοντας ότι οι έμποροι συχνά αναμένουν ότι οι τιμές του BTC θα εκτοξευθούν αμέσως μετά από ένα συμβάν μισοποίησης. Ο Zhao σημείωσε ότι ενώ τα halving είναι ανοδικά συνθήματα, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συσσωρευτούν οι τιμές του BTC, δηλώνοντας:

Η τιμή του bitcoin δεν θα διπλασιαστεί εν μία νυκτί. Και ο κόσμος θα αναρωτιέται γιατί δεν το έκανε. Ένα χρόνο μετά το halving, η τιμή του bitcoin χτυπά πολλαπλάσια ATH (all time highs). Και ο κόσμος θα ρωτάει γιατί. Οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη.

Η CryptosRUs σημείωσε επίσης ότι η νοοτροπία του hodling μεταξύ των επενδυτών έχει πέσει, τονίζοντας ότι λιγότερο από το 12% της κυκλοφορούσας προσφοράς BTC άλλαξε χέρια από τον Ιούλιο του 2023.

Η τιμή του BTC αντιμετωπίζει ισχυρή bearish πίεση

Εν τω μεταξύ, η BTC αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις πώλησης, καθώς οι αρκούδες προσπαθούν να ωθήσουν τις τιμές του Bitcoin κάτω από τα 27.000 δολάρια.

 

BTCUSD daily price chart with RSIΗμερήσιο διάγραμμα τιμών BTCUSD με RSI

 

Οι ταύροι του BTC υπερασπίζονται τη δυναμική συμβολή του EMA 20 ημερών (κόκκινο κύμα) και του EMA 100 ημερών (μπλε κύμα). Εάν η τιμή του Bitcoin συνεχίσει την πτωτική πορεία, το μάρκο θα μπορούσε να πέσει στην υποστήριξη του ΕΜΑ 200 ημερών (πράσινο κύμα) κοντά στα 27.130 δολάρια.

Η διάσπαση της άμεσης στήριξης θα μπορούσε να αναγκάσει την τιμή του BTC να δοκιμάσει την υποστήριξη κοντά στα 25.800 δολάρια. Αντίθετα, ένα ράλι από εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει την τιμή της BTC να φτάσει στην αντίσταση κοντά στα 28.460 δολάρια. Το πέρασμα πάνω από την άμεση αντίσταση θα μπορούσε να βοηθήσει την τιμή του Bitcoin να πραγματοποιήσει ράλι μέχρι την αντίσταση κοντά στα 29.640 δολάρια πριν διορθώσει.

Πηγή: coinchapter.com

*Παρακαλούμε σημειώστε ότι αυτό το άρθρο δεν πρέπει να θεωρηθεί ως συμβουλή επένδυσης. Είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση επένδυσης.


Προτεινόμενα Άρθρα

Betting School

Πότε και πού παίχτηκε πρώτη φορά ποδοσφαιρικό στοίχημα;

Το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, έχει συνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια με τον κόσμο του στοιχήματος. Αλλά πότε και πού ξεκίνησε αυτή η σχέση;
Gossip

Η ισπανίδα Τατιάνα Τρουμπούλ είναι φωτιά

Η 27χρονη ισπανίδα Τατιάνα Τρουμπούλ είναι μοντέλο που έγινε γνωστή ως σύντροφος του τερματοφύλακα της Μπρέντφορντ, Ντέιβιντ Ράγια.
Μπάσκετ

Ο ρόλος του έκτου παίκτη στο μπάσκετ

Στο παιχνίδι του μπάσκετ, η αρχική πεντάδα μιας ομάδας συνήθως συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη προσοχή. Ωστόσο, οποιοσδήποτε έμπειρος λάτρης του μπάσκετ θα σας πει ότι ένας δυνατός πάγκος, ιδιαίτερα ο παίκτης που έρχεται...
Διεθνή

To GPT "μίλησε" - Το Ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ευρώπη

Ρωτήσαμε το ChatGPT να μας πει για το δημοφιλέστερο σπορ στην ήπειρο μας και μας έδωσε την απάντηση του: Ποδόσφαιρο 
NBA

Ρεάλ Μαδρίτης για Λούκα Ντόντσιτς: "Είναι ένας από εμάς"

Ο Λούκα Ντόντσιτς, ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που την οδήγησε στο πρωτάθλημα EuroLeague του 2018 ως έφηβος, θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του με τους Ντάλας Μάβερικς.
Casino Blog

Στο PS Champions παίζεις δωρεάν για εγγυημένα έπαθλα

Το νέο δωρεάν πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, PS Champions, είναι στο Pamestoixima.g, με σούπερ εγγυημένα έπαθλα* αξίας €60.000 και ένα ταξίδι έκπληξη!

Surfbet @ TikTok

Σχετικά Άρθρα


από: Crypto

Match of the Day
DC United
vs
Chicago Fire

Newsfeed