Skip to main content

Οι Νικς μήνυσαν τους Ράπτορς στη διαμάχη των "χαφιέδων" του ΝΒΑ

14:29 | 22/08/2023
NBA
Surfbet team
share:

Οι New York Knicks κατέθεσαν μήνυση κατά των Toronto Raptors, του νέου τους προπονητή και ενός πρώην υπαλλήλου των Knicks τη Δευτέρα, ισχυριζόμενοι ότι οι εν λόγω κατηγορούμενοι συνωμότησαν για να κλέψουν χιλιάδες βίντεο και άλλα μυστικά σκάουτινγκ τις τελευταίες εβδομάδες.

Η μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ζητά αόριστη αποζημίωση και απαγόρευση περαιτέρω διάδοσης των εμπορικών μυστικών των Knicks.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι μυστικά, όπως αναφορές σκάουτινγκ και συχνότητας παιχνιδιών, μαζί με ένα βιβλίο προετοιμασίας και έναν σύνδεσμο για πολύτιμο λογισμικό, είχαν μεταφορτωθεί χιλιάδες φορές από υπαλλήλους των Raptors.

"Αυτό το υλικό αποτελείται από μυστικές, ιδιοκτησιακές πληροφορίες κρίσιμες για τις προσπάθειες των Knicks να διατηρήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους, συμπεριλαμβανομένων των Raptors", ανέφερε η μήνυση.

"Δεδομένης της σαφούς παραβίασης της συμφωνίας μας, ήμασταν αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια", πρόσθεσε.

Οι Knicks δήλωσαν ότι η κλοπή συνέβη μετά την πρόσληψη του "κατασκόπου" από τους Raptors.

Τον κατασκόπο τον αναγνώρισαν ως τον Ikechukwu Azotam, ο οποίος από τον Αύγουστο του 2021 είχε αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διανομή όλων των βίντεο σκάουτινγκ για το προπονητικό προσωπικό των Knicks.

Σε δήλωση τη Δευτέρα, οι Raptors και η μητρική τους εταιρεία δήλωσαν ότι "αρνούνται κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή στα κατηγορούμενα".

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι Maple Leaf Sports & Entertainment και οι Raptors ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη των Knicks την Πέμπτη για τις κατηγορίες, αλλά δεν είχαν λάβει ακόμη μήνυση.

"Οι MLSE αντέδρασαν άμεσα, δηλώνοντας την πρόθεσή μας να διεξαγάγουμε εσωτερική έρευνα και να συνεργαστούμε πλήρως", ανέφερε η δήλωση. "Οι MLSE και οι Toronto Raptors θα απόσχουν από περαιτέρω σχόλια μέχρι να έχει επιλυθεί το θέμα."

Ο Azotam προσλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2020 ως βοηθός συντονιστή βίντεο και αργότερα προβιβάστηκε στη θέση διευθυντή του τμήματος βίντεο-αναλυτικών/βοηθού ανάπτυξης παικτών, ανέφερε η μήνυση.

Τον Ιούνιο, οι Raptors άρχισαν να προσλαμβάνουν τον Azotam για να βοηθήσει τον νέο τους προπονητή στην σύνθεση μιας νέας ομάδας προπονητών και βίντεο, ανέφερε η μήνυση.

Ο Azotam ενημέρωσε τους Knicks τον Ιούλιο ότι θα έφευγε. Η τελευταία του ημέρα ήταν 14 Αυγούστου και η ομάδα ασφαλείας των Knicks αναγνώρισε την κλοπή την περασμένη Τρίτη, ανέφερε η μήνυση.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι τον Αύγουστο, ο Azotam άρχισε παράνομα να μετατρέπει και να καταχράζεται τα εμπιστευτικά και ιδιοκτησιακά δεδομένα των Knicks. Στις 11 Αυγούστου, έστειλε δύο ηλεκτρονικά μηνύματα από τη διεύθυνση email των Knicks στη νέα του διεύθυνση email των Raptors που περιείχαν "ιδιοκτησιακές πληροφορίες με εξαιρετικά εμπιστευτικό υλικό", ανέφερε η μήνυση.

Ένα email, σύμφωνα με τη μήνυση, περιελάμβανε μια προχωρημένη αναφορά σκάουτινγκ των παικτών των Indiana Pacers με στατιστικά στοιχεία ομάδας και παικτών, κλειδί παιχνιδιών και δεδομένα συχνότητας, συγκεκριμένες τάσεις παικτών και σκάουτινγκ, αναλύσεις στρατηγικής και άλλες πληροφορίες.

Το δεύτερο email περιελάμβανε μια προχωρημένη αναφορά σκάουτινγκ των Denver Nuggets με πληροφορίες παρόμοιες με την ανάλυση των Indiana Pacers, ανέφερε η μήνυση.

Η μήνυση ανέφερε επίσης ότι ο Azotam είχε μεταβιβάσει μια αναφορά συχνότητας παιχνιδιών για τους Dallas Mavericks και άλλες πληροφορίες που χρησιμοποιούσαν οι Knicks για την προετοιμασία παιχνιδιών με τους Mavericks.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι υπάλληλοι των Raptors είχαν υποδείξει στον Azotam να καταχραστεί την πρόσβασή του σε μια συνδρομή των Knicks στο Synergy Sports για να δημιουργήσει και να μεταφέρει για χρήση τους πάνω από 3.000 αρχεία που αποτελούνται από πολλαπλά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων 3.358 βίντεο αρχείων.

Οι υπάλληλοι των Raptors είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα κλαπείσα αρχεία πάνω από 2.000 φορές και επίσης κατηγορούν τον προπονητή των Raptors, Darko Rajakovic, που προσλήφθηκε τον Ιούνιο, μαζί με τον προπονητή ανάπτυξης παικτών Noah Lewis, την μητρική εταιρεία των Raptors - Maple Leaf Sports & Entertainment Limited - και 10 αναγνωρισμένους υπαλλήλους των Raptors.


Σχετικά Άρθρα


από: NBA

Match of the Day
Rapid Bucuresti
vs
Voluntari

Newsfeed