Η Λία Γκουζίνη έγραψε ιστορία: Έγινε η πρώτη γυναίκα που προπόνησε στην Basket League

Η Λία Γκουζίνη έγραψε ιστορία στους πάγκους της Basket League, ως head coach.
Η σύζυγος και στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Σκαραφίγκα πήρε τη θέση του στον αγώνα του Αμαρουσίου κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco, όταν εκείνος αποβλήθηκε 7:30 πριν από το φινάλε με δεύτερη τεχνική. Έτσι, έγινε η πρώτη γυναίκα που "κοουτσάρησε" ανδρική ομάδα , έστω για μία περίοδο, στο πρωτάθλημα της Basket League.
Η Λία Γκουζίνη, παλαιά διεθνής μπασκετμπολίστρια με 4 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ελλάδος στο ενεργητικό της, συνεργάστηκε με τον Γιώργο Σκαφαρίγκα και πρόσφατα οδήγησαν το Μαρούσι στην κορυφαία κατηγορία του μπάσκετ.
Εκτός από τη θέση της ως προπονήτρια της Εθνικής Κορασίδων το 2021, η Γκουζίνη έχει προπονήσει και τη Δάφνη, γίνοντας η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ως κεντρική προπονήτρια σε ανδρικό σύλλογο της Εθνικής κατηγορίας.
Και ο τρόπος που σήμερα δεν παράτησαν το ματς δείχνει ότι έχουν… μεγάλα. Όταν φύγω από το Μαρούσι, θα ήθελα να είναι η επόμενη προπονήτρια η Βασιλεία. Αξίζει και δεν είναι κανένας σε αυτή την ομάδα για άλλους λόγους. Το αποτέλεσμα τα δείχνει όλα" είχε πει μετά την κατάκτηση του τίτλου πριν από λίγους μήνες στην Elite League ο Σκαραφίγκας.
Προτεινόμενα Άρθρα
Unlocking Blockchain: Μια βουτιά στους μηχανισμούς και τις δυνατότητές του
Ο Λαρεντζάκης πέτυχε τρία εντυπωσιακά προσωπικά κατορθώματα
Ο Αντετοκούνμπο για τον Λίλαρντ: "Είναι μια μικρή εκδοχή μου"
Πατάει παρκέ ο Σλούκας κόντρα στη Φενερμπαχτσέ
Ο Σεΐχης Τζασίμ του Κατάρ αποσύρει το ενδιαφέρον του
Προκριματικά EURO 2024: Σούπερ προσφορά* και Top Price στο Ελλάδα-Ολλανδία στο Pamestoixima.gr!
Surfbet @ TikTok
Σχετικά Άρθρα
από: Basket League
Newsfeed
