Skip to main content

Το μαγικό γκολ του Μαραντόνα: "Το χέρι του θεού"

14:08 | 14/11/2023
Αγγελική Κατσίνη
share:

Στις 22 Ιουνίου 1986, στο στάδιο Αζτέκα της Πόλης του Μεξικού, η ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κατέγραψε μία από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής που ήδη είχε αρχίσει να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο, πέτυχε ένα γκολ που θα μείνει για πάντα στη μνήμη ως "Το χέρι του Θεού".

Το παιχνίδι ήταν ο προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία. Στο 51ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0, ο Μαραντόνα ξεκίνησε μια αξέχαστη ενέργεια. Μετά από μία μακρινή κεφαλιά του συμπαίκτη του, ο Μαραντόνα έκανε άλμα για να διώξει τη μπάλα, αλλά αντί για κεφαλιά, χρησιμοποίησε το χέρι του για να σπρώξει την μπάλα στο τέρμα του Πίτερ Σίλτον. Ο διαιτητής, παρά τις διαμαρτυρίες των Αγγλων παικτών, έκρινε το γκολ νόμιμο.

Στη νέα προσφορά* της Sportingbet, κερδίζεις ΧΩΡΙΣ κατάθεση! Παίζεις εντελώς δωρεάν.

Αυτή η στιγμή αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Μαραντόνα, μετά το παιχνίδι, περιέγραψε το γκολ ως "λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού". Η φράση "Το χερι του Θεού" έγινε αμέσως διάσημη και συνέχισε να συζητείται για δεκαετίες.

Πέραν της αμφισβήτησης για την νομιμότητα του γκολ, αυτός ο αγώνας και ειδικά αυτό το γκολ αντανακλά το πάθος και την αμφιλεγόμενη φύση του ποδοσφαίρου. Ο Μαραντόνα, μια φιγούρα τόσο αγαπητή όσο και αμφισβητούμενη, με το "Χέρι του Θεού" έγραψε ένα κεφάλαιο ποδοσφαιρικής ιστορίας που διχάζει ακόμα και σήμερα τους φιλάθλους ανά τον κόσμο.

Εκτός από την αμφιλεγόμενη φάση, η αναμέτρηση αυτή ήταν και η σκηνή ενός ακόμη εντυπωσιακού γκολ του Μαραντόνα, γνωστό ως "το γκολ του αιώνα", όπου διέσχισε το μισό γήπεδο, παρακάμπτοντας πέντε Αγγλους αμυντικούς για να σκοράρει. Εκείνη την ημέρα, ο Μαραντόνα έδειξε την μαγεία και την ικανότητά του να παράγει στιγμές απαράμιλλης δεξιοτεχνίας.

Το "Χέρι του Θεού" παραμένει ένα σύμβολο της σύνθετης φύσης του ποδοσφαίρου - ένας συνδυασμός δεξιοτεχνίας, πάθους, αμφισβήτησης και αιώνιας διαμάχης για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια μέσα στον αθλητισμό.


Προτεινόμενα Άρθρα

Crypto

Εξερευνώντας τους ορίζοντες του Web 4.0

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2023 αποσκοπεί στη μετάβαση στο Web 4.0, ενσωματώνοντας τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο και προωθώντας ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.
Betting School

Αναλυτικά Προγνωστικά: Στοιχήματα με Μεθοδικότητα

Ο στοιχηματισμός, ειδικά στον κόσμο του αθλητισμού, δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι τύχης. Είναι μια τέχνη που απαιτεί μελέτη, ανάλυση και μεθοδική προσέγγιση.
Σπορ

Τα 5 πιο εξουθενωτικά αθλήματα στον κόσμο

Όταν μιλάμε για εξουθενωτικά αθλήματα, αναφερόμαστε σε εκείνα που δοκιμάζουν τα φυσικά και ψυχικά όρια των αθλητών σε ακραίο βαθμό. Αυτά τα αθλήματα απαιτούν από τους αθλητές να υπερβούν τον εαυτό τους, συχνά αντιμετω...
Women In Sports

Γυναίκες στον αθλητισμό: Καταρρίπτοντας μύθους και σπάζοντας ταμπού

Η ιστορία του αθλητισμού συχνά αφηγείται μέσα από τα επιτεύγματα των ανδρών, παραβλέποντας τις συνεισφορές και τις επιτυχίες των γυναικών. 
Women In Sports

Η επική μάχη των φύλων: Η Μπίλι Τζιν Κινγκ κόντρα στον Μπόμπι Ριγκς

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1973, η ιστορία του αθλητισμού και της κοινωνικής ισότητας έγραψε ένα από τα πιο σημαντικά της κεφάλαια.
Στοίχημα

Στη νέα προσφορά της Sportingbet, κερδίζεις ΧΩΡΙΣ κατάθεση!

Η προσφορά* που περίμενες ήρθε στην Sportingbet! Μοναδικά έπαθλα* για δωρεάν παιχνίδι χωρίς κατάθεση.

Surfbet @ TikTok

Σχετικά Άρθρα


από: Διεθνή

Match of the Day
Athletic Club
vs
Sevilla

Newsfeed